Csatlakozz közösségi oldalainkhoz!

Mentálhigiénés konzulens képzés

Mentálhigiénés konzulens képzés

A képzés időtartama: 1 félév
A képzés összóraszáma: 194 óra

Tandíj: 138.000,- Ft
Vizsgadíj: 20.000,- Ft

A tanfolyam adatai:
A program besorolása: OKJ-n kívüli szakmai képzés, távoktatásos formában
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0561-05
Szakképzési azonosítószám: 140020

Megszerezhető tanúsítvány:
Mentálhigiénés konzulens

Jelentkezés

A legközelebbi tanfolyam időpontja:
2014. szeptember 6.

A képzés meghatározása és célja

Azt mondják, hogy a mentálhigiéné a boldogságcsinálás tudománya. Csíkszentmihályi Mihály flow érzésről és a boldogságról szóló művei igazi unikumnak számítanak a mentálhigiéné szakterületén tevékenykedőknek.

Csíkszentmihályi felismerte, mi pedig boldog követői vagyunk szellemiségének, melyet iskolánk filozófiája tükröz, mikor azt kívánjuk, hogy minden ember a lehetőségeihez mérten úgy boldoguljon az életben, amely a leginkább kiaknázza képességeit és kompetenciáit és ne az legyen a fontos, hogy mi az, amiben sérülése, hibája van, hanem mi az, ami jobbá és boldogabbá teheti.

Ne azon rágódjunk, hogy baj van és probléma (az önmegvalósító embert arról lehet többek közt felismerni, hogy nem a problémán rágódik, hanem annak megoldásán fáradozik)!

Célunk, hogy olyan segítő szakembereket képezzünk, akiknek mélylélektani tudásuk és mentálhigiénés ismereteik olyan szinten vannak a képzés sikeres elvégzése után, hogy aktív segítőivé válhassanak olyan embereknek, akik már nem képesek önállóan megoldani életük problémáit és betegségüket, sérülésüket felismerve képesek legyenek szakemberhez ajánlani őket, valamint a mindennapi segítségnyújtásban is képesek legyenek jeleskedni.

Nagyon fontos, hogy szociálisan, vagy egészségileg a perifériára szorult, vagy annak a határán álló embertársaink problémáját képesek legyenek felismerni (függőségek, mélyszegénység, stb.) és tudásuk révén nem elítélni, hanem segíteni az ilyen problémával küzdők és családtagjaik életét!

Olyan szakembereket kívánunk képezni, akik a legkülönfélébb munkahelyeken (például gyógypedagógiai szakszolgálatoknál, nevelési tanácsadókban, családsegítő központokban, idősek otthonában, alapítványoknál, egyesületeknél, üzemekben, ergonómiai laboratóriumokban, szakorvosi rendelőkben), pszichológusok, pedagógusok, mentálhigiénés mesterek, stb. mellett alkalmazzák a tanultakat.

A képzés célcsoportja

Szociális, mentálhigiénés, stb. területen működők továbbképzése, valamint mindenki, aki segítő szándékkal szeretne informatív tudáshoz jutni ezen a szakterületen.

Részletfizetési lehetőségek

Részletfizetés – egyéni megbeszélés alapján – írásban igényelhető!

© 2003-2017 Best-Work Oktató és Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési engedély szám: E-001164/2015
Adatvédelmi tájékoztató

Látvány és kivitelezés: Scarab Design

Tartalomkezelés: Computer Doctor